Orang yg bukan mahram goda saya bertubi-tubi. Ada sekali orang jerit ramai lelaki tergila isteri awak ni

Assalammualaikum dan salam sejahtera. Sedikit pengenalan tentang diri saya. Saya seorang wanita berumur 30an, sudah berkahwin, mempunyai 1 anak. Berkerjaya dalam bidang korporat di GLC terkenal.

Secara fizikal, boleh dikatakan saya tergolong dalam “pretty dan hot privilege bubble.” Ketinggian, bentuk fizikal.

I will never start my day without making sure my look is presentable and fashionable. Walaupun hanya duduk di rumah. Mungkin kerana pembawakan tugas di dunia korporat menjadikan saya seorang yang sangat menitikberatkan rupa.

Dari segi perwatakan, I’m eloquent but compose, bubbly, apporachable and sometimes misunderstood as flirtatious to some men.

Lifestyle? Im all about fitness to look fit and great body. Boleh saya katakan I’m an interpretation of modern hijabi living in concrete jungle. Namun telah dididik untuk sentiasa menunaikan kewajipan 5 waktu.

Jadi ada perkara perkara yang masih dijaga, tahu batasnya. Namun usaha dalam menutup aurat sempurna masih bertaktih. Saya masih dalam fasa hanya menyempurnakan “membalut rambut”. Saya cuba.

Dengan segala perincian di atas, semestinya ada mata yang masih menyangka saya ini bujang. Pernah sekali, semasa outstation di Penang, saya memilih membawa keluarga saya bersama sama. Sambil sambil boleh vacation.

Terkejut betul rakan rakan sekerja yang jarang bekerjasama dengan saya, melihat sisi berbeza saya.

Seperti ibu ibu lain di luar sana, saya juga berlari, memekik nama anak yang dalam fasa aktif waktu itu. Tapi pada waktu itu, masih maintain dengan penampilan “fashionista” hahaha.

Ramai juga rakan rakan yang bertanya bagaimana saya masih mampu menjaga keterampilan dalam sibuk menguruskan rumahtangga?

Jawapannya, teamwork with your husband! Kalau saya yang cucikan baju, suami akan tolong sidaikan. Dan begitu juga untuk tugas tugas lain.

Kami tiada isu dan sependapat dalam hal ini. Saya seperti wanita bekerja lain. Tidaklah hari hari memasak.

Ada masa, Grab Food pun ok. Rumah pulak dari Isnin-Jumaat, ala kadar sahaja. Hujung minggu baru dikemas rapi.

Berbalik kepada point saya pada mula mula officemate melihat keluarga saya, antara perkara yang mereka terkejut adalah perihal suami.

Lain betul karakter dibandingkan saya. Suami saya seorang yang simple. Tapi handsome orangnya (kalau tak, takkan saya boleh jatuh hati hihi).

Tapi selepas berkahwin, dia sudah tidak teliti dalam penjagaan rupa. Jadi, boroinya terlihat. Pipi mula tembam.

Saya tak pedulikan hal itu. Bagus juga. Tak ada lah perempuan lain menggatal. Selagi dia setia, saya ok.

Saya ini lebih extrovert and d0minant. Suami pula introvert dan cool orangnya. Ramailah menyangka bahawa kehidupan saya ini balance, blessed and lucky. Tapi tiada siapa yang tahu…

Lain halnya dengan saya. Di pejabat ada yang memasang hati kepada saya. Baik yang tua, mahupun dalam lingkungan umur yang sama.

Dan suami tidak tahu hal ini secara detail sebab saya pun tidak pernah melayan. Dia tahu ada yang meminati tapi cerita habis disitu.

Bagi saya, saya hanya mahu jadi terbaik di pejabat. Habis masa bekerja, saya kembali ke pangkuan suami dan anak.

Tapi akhir akhir ini tiba tiba seperti ada satu suara yang menggalakkan saya untuk “layan” kan peminat peminat tu.

Semuanya bermula apabila sesi demi sesi penyelesaian dengan suami berkaitan masalah rumahtangga kami gagal. Masalah kami adalah… hambar dalam perhubungan kelamin.

Saya pasti ramai menyangka, this is normal once you have kids. Oh, hold your horse, Sir/Maam. Perkara ini bukan baru.

Malah semenjak awal pernikahan. Di zaman “honeymoon” lagi. Betapa hambar hubungan itu? Saya boleh mengira berapa kali hubungan kami lakukan dalam setahun.

Purata sepanjang 6 tahun kami berkahwin, dalam 5 kali setahun. Kami pergi honeymoon selama 2 minggu.

Namun, terpahat jelas di ingatan, kami langsung tidak berhubungan. Dahsyat?! Iya! Itulah hakikatnya.

9 bulan saya mengandung, suami langsung tidak menyentuh saya. Atas alasan kesiankan baby. Walaupun hakikatnya hubungan intim sangat bagus untuk wanita mengandung di trimester ketiga.

Pada waktu itu, saya sehingga merayu untuk didekati, untuk mudahkan saya bersalin sebab saya tak turun tanda sampai perlu di induce, tapi gagal. Permintaan saya dielak.

Di sesi kaunseling, kaunselor memberi nasihat untuk bijak menggoda suami. Kenakan pakaian yang boleh menggegarkan hatinya.

At that moment, I felt like I want to burst into biggest laugh. Hello, look at my look? Look at my character? Kalau orang di luar sana boleh terbuai tanpa saya perlu berbuat apa apa.

Semestinya dengan suami yang halal saya berani melakukan lebih. And I did! Kan dapat pahala? And I dont want to detail out what I did. Nanti confession ni berubah kepada artikel ‘dewasa’ pula.

Selok belok hal ini saya tahu juga “membawa” diri. Pengaruh movies/ series, takkan lah orang seusia saya ini langsung tak ada idea.

Before that, terlupa untuk saya bagitau tujuan kenapa saya perlu melalui kaunseling. Sebab saya didiagnos for having MDD.

Kenapa saya boleh ada MDD, salah satunya sebab ini. It’s normal for the specialist to inquire on your s3xual life. S3x is important for our happy hormone.

Dalam keadaan saya yang sangat memerlukan belaian, suami masih tidak memenuhi keperluan perubatan itu.

Kalaupun dia tidak mahu, saya cuma harapkan tolonglah bantu untuk isterinya kembali bebas dari MDD.

Buntu! Kecewa! It’s always me who need to do the first step. Malangnya, kebanyakan tidak dilayan.

Rekod yang berjaya dilayan, itulah saya katakan tadi dalam 5 kali setahun sahaja berjaya. Suami hanya melerek dari hujung mata.

Kemudian, dia sambung buat hal nya sendiri. Pernah ke suami yang datang mendekati saya? Ada. Tapi mungkin sekali sahaja. Sebab kejadian itu selalu menjadi “fantasi” saya. One of the best s3x Ive ever had!

Saya tidaklah mengharap hubungan intim semata mata.

At least, I feel needed, feel like I manage to fulfill his desire. It’s a small win to have as a wife. Memeluk dan mencium juga jarang. Saya lah yang meleset manja di sisi suami.

Saya buangkan malu saya. “B, can you k1ss me? Sayang, hug me.” Itulah saya bila mahu bermanja.

Saya rasa quality ini sudah cukup untuk buatkan suami teringat ingatkan saya secara batiniah; seorang yang ada rupa, manja dan menggoda. Tetapi tidak.

Hari demi hari, dalam menyalahkan suami, saya juga tidak habis habis mempersoalkan kelemahan dan kekurangan diri sendiri.

Merajuk? Sudah tak terkira. Sampai satu masa, saya berasa amat malu untuk terus menggoda dan bermanja dengan suami.

Malu sebab tak dilayan. Saya pernah bertanya, adakah saya tidak cukup menawan? Tidak cukup cantik?

Apa yang dia mahu saya buat supaya datang nfsunya untuk mendekati saya? Semuanya dijawab positif.

Saya menawan dimatanya. Saya paling cantik dimatanya. Katanya dia bergetar. Tapi dia cuma PENAT.

Telah saya katakan juga alasan penat ini tidak boleh diterima sebab hambarnya hubungan kami sejak kami masih hidup berdua. Bukan ada anak untuk berjaga malam waktu itu.

Bila ini yang diungkit, dia katakan pulak sebab dia kasihankan saya sakit. Yes, I’ve retr0verted uterus.

Hubungan intim sememangnya agak kurang selesa. Tapi tidaklah sampai tidak boleh melakukannya langsung.

Cara “missionary” agak kurang selesa. Justeru, saya selalu meminta didekati dengan “method” lain.

Tapi suami tidak pandai. Bila dia asyik gagal melakukan, ada ketika tiba tiba sahaja dia tidak mahu meneruskan.

Meninggalkan saya terkebil kebil. Bercakap pasal pandai atau tidak, belum cuba mestilah tidak tahu. Saya juga tidak pandai.

Saya ok untuk sama sama explore each other’s interest. Moden moden saya, tidak lah sehingga saya ini mengamalkan hubungan bebas sehingga tahu serba serbi.

Saya rasa, antara semua kemusyikilan saya, yang paling logic adalah, mungkin suami ada er3ctile dysfunction. Suami menidakkan. Sudah pelbagai cara memujuk suami buat medical check up.

Tapi dia berkeras mengatakan dia normal. Malah dia bertindak defensive. Takkanlah mati pucuk pulak? Habis tu, masa nak kan anak seorang tu boleh pula.

Yang ini yang saya tidak pakar. Kemungkinan lain, mungkin juga suami seorang yang rendah tester0ne.

Ada perempuan lain? Saya yakin tak. Sebab suami saya memang banyak habiskan masa dengan keluarga dan duduk dirumah sahaja. Bosan bosan, dia mainlah game di handphone.

He’s a real family man. Sememangnya father figure yang sangat baik. Pergi outstation pun diangkutnya kami anak beranak.

Sehingga saya pernah berteka teki adakah suami saya ini songsang? Kenapa? Di zaman bujang kami sehingga awal perkahwinan, ada rakan songsang saya meminati suami saya. Saya gelakkan sahaja.

Kalaupun suami saya songsang, tidak pernah pun dia keluar untuk memenuhi kehendak nfsunya pula. Jadi, ini mungkin my overthinking.

Pada waktu saya menulis ini, saya ada terfikir ingin bercerrai. Tapi iman saya juga mengatakan tak akan lah mahu bercerrai sebab satu benda, sedangkan 90% yang lain, suami saya ok?

Tapi, hati juga berkata, 10% inilah keperluan terbesar. Kerana itulah Islam menganjurkan hubungan intim itu hanya nikmat yang boleh dicapai bila kita halal dinikahkan. Tapi saya tidak dapat merasa lagi nikmat itu sehingga kini.

Bila fikiran saya mula bercelaru dan memikirkan kesan kepada anak kalau bercerrai, saya sampai doakan cepatlah Allah mengambil nyawa suami saya.

Lagipun dia sememangnya seorang lelaki yang baik. Tidaklah saya terbeban menanggung dilemma ini lagi. Lebih baik lah saya tidak bersuami.

Ada suami pun, nafkah batin saya tidak terlunas. Sedangkan saya isteri yang selalu cuba melunaskan hak nya tapi ditolak.

Kalaupun ada yang cuba membidas bahawa yang sudah kematian pasangan pun boleh setia untuk tidak berkahwin selama lamanya, boleh sahaja tidak berhubungan. Fahamilah. Itu situasi berbeza.

Saya ini, yang halal ada sahaja di sisi, untuk memenuhi segala keperluan masing masing, tapi lompongnya marriage ini begitu terasa.

Masalah hubungan kelamin kami ini seolah olah menemui jalan buntu. Saya sebagai perempuan, walaupun dominant, ada juga rasa malu. Usaha selalu datang dari pihak saya. Suami hanya menyambut atau menolak sesuka hati.

Boleh katakan, dalam senyum dan hebatnya saya sebagai wanita bekerjaya, ibu, mengurus rumahtangga, saya sebenarnya isteri yang tidak disemai keperluan batinnya.

Saya paling takut kalau saya terbawa emosi diluar rumah. Kita selalu mendengar gurauan kalau perempuan moody, “ni mesti tak dapat ni.”

Saya tak nak sehingga saya terpalit dengan gurauan tersebut. Itu maruah! Sebab itu mungkin salah satu sebab tiada siapa yang menyangka inilah yang saya hadap dalam rumahtangga saya. Saya sentiasa cuba mengawal emosi.

Menangis dalam solat, mengadu pada Tuhan dugaan apalah yang diberikan ini? Saya amat takut sekiranya saya terjerumus ke kancah ziina. Dan saya juga merasakan, saya sudah perlahan lahan ke arah itu.

Saya ini manusia. Godaan dari insan tidak halal datang bertubi tubi. Yang halal pulak tidak pernah cuba take the advantage he has.

Pernah saya jerit, “lelaki diluar sana tergila gilakan bini you ni. Tapi you boleh tahan tengok je? You giila ke apa?”

Jangan salah sangka. Saya amat cintakan suami saya. Tapi ini derita hati dan mental yang susah untuk saya luahkan. Tersepit! Itulah saya katakan belenggu dan dilemma.

Kita ini manusia. Naluri dan nfsu itu normal. Tapi, atas ujian ini, saya merasakan adakah saya yang tidak normal? Adakah saya yang terlampau bernfsu?

Untuk bercerita lebih dengan rakan rakan, saya juga malu. Saya ada memberi situational problem yang kononnya bukan isu saya kepada rakan rakan, kebanyakkannya memberi jawapn yang sama.

“Mana ada lelaki tolak kalau ada wife macam tu you. Kalau I macam tu, laki I confirm asyik asyik minta.

I macam ni pun, suka ‘kacau.’ Tiga empat jam sehari lah jawabnya. Tak tidurlah kita.” Itulah antara jawapan yang saya terima. Sambil mereka ketawa besar.

Jadi tidak normal lah kan berhubungan intim hanya 5 kali setahun? Moden macam mana perwatakan saya sekalipun, hal peribadi, buka aib suami, saya takkan buat. Sebab? Saya cintakan suami saya. Saya perlu jaga maruahnya.

Rakan rakan ada juga bercerita kehidupan intim mereka bersama suami. Saya cuma menjadi tukang galak sahaja. Melihat gaya saya, rakan rakan semua menyangka saya pun menikmati nikmat yang sama.

Hakikatnya, jealous apabila ada yang menunjuk message dari suami, minta mereka pulang awal kerana “rindu”.

Suami yang menghantar message menggoda. Saya tidak merasa itu. Mandi sama? Apa tu?

Kekecewaan ini begitu besar sehingga tidak terluah. Diluahkan juga tiada penyelesaian daripada cinta hati saya.

Saya memilih untuk mengakhiri zaman bujang, kerana mahu mengelak z1na. Tipulah kalau sepanjang bercinta kami langsung tidak berpegang tangan, bercium.

Pada waktu itu, segalanya kelihatan normal. Tidak pulaklah saya menyangka kami akan ada masalah macam ni. Zaman muda saya boleh dikatakan liar juga. Tapi tidak sampai berhubungan bebas.

Saya simpan mahkota itu hanya untuk suami yang halal. Telah saya nekad mencari rahmat, tapi kenapa penghujungnya begini? Berapa lama lagi harus saya menderita dalam senyum?