Terngiang2 apa yang kak ngah maki hamun hanya kerana saya penjual nasi lemak

Assalamualaikum terima kasih sebab siarkan kisah saya. Terpanggil rasanya bukan untuk simpati tapi sekadar luahan dihati.

Saya dah kenal suami almost 16yrs..since 2001 until now..dan tahun 2003 bermula nya kehidupan berdikari aku. Saya anak tunggal. Jadi apa yg saya nak semua dapat.

Bermulanya saya ikut bf(yelah tak kawin lagi masa tu) ke kl. Tinggal menyewa bilik dengan kak ngah die..yg bf pula tinggal dgn kak long dia. Ikutkan saya lebih rapat dengan kak long..

bila saya dah kerja ok sikit sy modalkan sikit dan sewa rumah sendiri then saya jadi kepala la dlm rumah tu..saya sewakan bilik…ayah kat kampung hadiah kan saya kereta..

kereta kancil je..tapi bulan2 saya yg bayar…alhamdulilah…tapi, bakal mentua bgtahu …supaya pinjamkan kereta pd bf sy sbb dia kerja jauh ok lah saya terima sbb sygkan…hihi…

kehidupan harus diteruskan…
Sehingga skrg sy masih belum ada zuriat sendiri dan family sebelah suami sampai bergaduh2 dengan suami disebabkan saya x mengandung dan juga telah lebih setahun saya berhenti kerja sebab saya berniaga.

Saya berniaga sarapan dan saya seronok tapi ada je yg tak puas hati terutama kak ngah suami sy. Baru2 ni kami bergaduh…bergaduh besar.

Sampaikan kak ngah suami saya menuduh saya ada mengamalkan ilmu sihir…sungguh demi Tuhan sy tak pernah diajar mcm tu…sampaikan di racun fikiran suami saya utk membenci saya.

Dikatanya saya MANDUL dan saya tak layak utk berdamping lg dalam family nya…dikatanya saya akan letak benda x elok didepan gerai kak long…

saya terlalu kecewa…saya tahu dia senang sekarang…gaji lumayan sedangkan masa dia susah merempat suami sering hulurkan bantuan…darah daging kan….

tapi kenapa dia hina saya…sekarang adik2 kembar suami saya pun layan saya mcm x wujud. Dorang pun dah kerja gaji dah besar…itupun kerja suami yg tolong rekemenkan…sebab xnak dorang susah.

Sekarang abg nya susah bercakap pun tak…bila membantu asyiklah sms bila blh ganti duit nya…ye bab duit adik beradik mmg blh pecah belah…saya terlalu kecewa…

Apa perlu saya buat…saya dah mcm orang asing bila balik kampung sebelah suami…saya kecewa…sangat2 kecewa. Masa saya senang semua rapat dengan saya…apa yg saya ada semua saya bagi….

disaat2 saya tulis ni pun hati saya sakit sangat…terngiang2 apa yang kak ngah maki hamun saya macam2 dia katakan…lebih pada menghina saya sebagai penjual nasi lemak..

hinakah saya sebagai PENJUAL NASI LEMAK?? Saya memang belajar tinggi ..tapi saya teramat2 minat berniaga….Maafkan saya kalau entry saya terlalu panjang lebar…saya kecewa….