Aku dah setahun kahwin. Hairan suami tidak pernah sentuh, Satu hari aku trmasuk umpan suami lps dia ajak aku honeymon

Aku kenalkan diri aku sebagai Fifi, berusia 29 tahun dan dah berkahwin 6 tahun. Aku tidak tahu bagaimana nak mulakan cerita ni.

Sebelum berkahwin, aku dan suami (aku gelarkan Shahrill) bercinta 5 tahun. Sebelum bertunang, Shahrill kant0i ada perempuan lain selepas kerap kali outstation.

Aku memutuskan hubungan dan menukar nombor telefon. Tapi Shahrill berusaha untuk pujuk aku kembali, Shahrill mencari aku di tempat kerja dan berjanji untuk berubah.

Aku meletakkan syarat supaya kami bertunang dan bernikah dalam masa terdekat. Shahrill menunaikan janji meminangku dan bernikah selepas 2 bulan bertunang.

5 hari sebelum bernikah, Shahrill meluahkan rasa dia berubah hati dan tak dapat lupakan perempuan tu dan bercadang membatalkan pernikahan kami.

Shahrill bawak aku bercuti dan dalam keadaan paksa Shahrill ‘mergol’ aku. Kenapa aku cakap mergol? Sebab tanpa kerelaan hati aku yang tawar selepas tau dia tak sentuh aku sebab masih nak kan perempuan tu.

Aku ‘dirgol’ sambil aku menangis. Selepas tu, setahun boleh kira dengan jari berapa kali Shahrill menyentuh aku.

Setahun selepas kejadian tersebut (fasa bahagia aku), Shahrill kant0i lagi dengan perempuan lain.

Kali ni aku tangkap dia berwhatsapp lvcah, mereka berkongsi gambar lvcah masing2.

Aku larikan diri dan bermalam di hotel 3 hari. Tapi masih berhubung dengan Shahrill. Aku mintak izin untuk menenangkan diri.

Dan ianya berakhir apabila aku menyuruh Shahrill call perempuan tu depan aku. Mengaku dia beristeri dan stop berhubung. Selesai bab tu.

Outstation kali ke2 mereka dah rancang untuk jumpa lagi tapi kant0i dengan aku.

Aku mengamuk, sakitkan diri. Aku suruh dia lepaskan aku. Aku dah tak tahan dianaiya. Sedangkan semua tanggungjwab aku laksanakan.

Dari makan, pakai, tempat tidur, nafkah batin semua aku tunaikan.

Hari tu Shahrill menangis tengok aku mengamuk dan suruh dia lepaskan aku. Shahrill bersungguh sungguh menangis dan peluk cium kaki aku.

On the spot aku suruh Shahrill call perempuan tu untuk berterus terang dia dah kawin.

Shahrill buat apa yang aku suruh. Kemurungan aku datang semula. Malah makin teruk hari2 aku menangis, tak dapat tidur dan kurang selera makan.

Drah memercik 1 bilik. Aku ambil gambar dan hantar ke Shahrill dengan mesej,

“Allah nak tunjuk sekejap je, ni yang kau pilih. Terima kasih sangat sangat”. Beserta gambar screensh0t whatsapp mereka.

Aku terus hidupkan enjin kereta untuk ke hospital. Shahrill berulang kali whatsapp dan call aku. Aku diam tanpa kata.

Sampai dihospital aku dimasukkan ke zon kuning, masa tu aku diam seribu bahasa. Selepas dokt0r datang untuk cek aku dan bertanya apa yang terjadi.

Aku terus menangis sekuat hati aku. Aku meluahkan apa yang berlaku.

Selepas sejam lebih di hospital, Shahrill sampai memeluk aku dan meminta maaf. (Aku tak pasti macamana dia tahu aku kat situ) Aku masih diam tanpa berkata apa2.

Aku masih menangis hari2 mengenangkan apa salah aku. Kenapa aku diperlakukan begini. Kenapa dia tak lepaskan aku kalau dia tak suka pada aku.

Kenapa perlu simpan aku sedangkan dia seringkali currang dengan aku. Aku bukan seperti aku yang dulu. Aku seorang yang happy go lucky, di sekolah aku lah ketua pengawas, ketua kawad.

Di kampung ,aku terkenal sebab sikap ramah dan baik aku dengan semua orang. Saudara mara aku kenal aku dengan sikap periang, dan bila aku tak balik kampung mereka akan call cakap tanpa aku tak meriah rumah.

Pernah 1 hari aku tersentak dengan soalan pakcik aku. Dia datang ke rumah terus ke dapur tempat aku berada, dia bercakap,

“Ada masalah apa2 ke Fifi? Kenapa muka Fifi lain. Pakcik pelik kalau Fifi balik tapi rumah sunyi.

Doakan Fifi dari jauh. Doakan semangat Fifi pulih. Doakan Shahrill berubah ke arah lebih baik.

Sebab Fifi dah tak kuat, Fifi sekarang seperti tebing sungai yang menanti masa untuk runtuh dan hanyut. Sekian