Aku kena tengking tanpa sbb oleh kakak2 senior. Pernah dia aibkan aku. Boleh katakan apa aku buat semua salah dimata mereka ni.

Aku Fatimah ( bukan nama sebenar ). Berumur 21 tahun 2018 .Baru habis belajar .Disini aku nak cerita sejarah silam aku kat asrama masa aku sekolah menengah.

Cerita yg sudah lama trbuku dlm hati yg masih ada parut2 .

Segala mimpi lama berulang tayang di Minda aku. Aku tamat sekolah menengah masa 2014 .Habis tingkatan 5. Dengan perasaan seronok dan bersyukur sangat. Sbb segala penderitaan aku sudah berakhir di sekolah itu.

Aku bersekolah di sebuah sekolah di pulau pinang .Tinggal di asrama.
So let me start. Due to my house far away from my school.

All my friend when to help to back up me but they afraid face same things. I’m alone. Aku cuma mengadu pada Tuhan. Pada diri sendiri. sedih. Tapi x smpai hati cerita dekat keluarga. Because don’t want them feel bad.

Aku pendam. Aku jadi diam. Aku bergaul dengan kawan2 aku. Tp mereka seperti pengintip upahan kepada kakak2 senior. Bawak cerita aku.

Olah dan sebarkan. Aku tahu mereka lakukan bersebab .1) nak disayangi 2) tak nak kena mcm aku 3) nak nmpkk hebat.

So kan dekat asrama ada sesi meeting with each department atau whole asrama .Selalu lah aku kena time nih.

Kena bahan dengan mereka ( kakak2 senior) smpai aku nangis2 dan mereka terus ketawa seolah lucu sangat bila dapat aibkan aku. Buat aku macam orang bodoh. Memang setiap kali meeting aku nangis.

Pernah , aku dibulii kawan2 sebaya aku. Kena buat itu la ini la. Almost every morning. Then I’m fed up .

I’m sound Them.Then become issue .kawan2 report kat kakak2 senior. Aku jugak la yang salah even actually mereka ( kwn2 yg salah).
Air mata dengan aku memang berpisah tiada.

Pernah nak makan kat Dewan makan. Makanan supper habis.Disebabkan aku orang terawal pergi ambik makanan so aku dimarahi dengan teruk.

Seolah mengambil hak mereka. Aku masih diam dan sabar. Tapi jika mereka orang terawal pergi ambik makanan. Dan makanan habis. Mereka Diam dan katakan memang orang kantin bawak sikit. Wth.

Pernah aku lihat mereka menempah makanan mahal2 dan sedap2 (COD) .They eat at that room while others of us that not group of them just seeing them eat.

Pernah aku kena marah kena tengking tiba2 tanpa sebab oleh kakak2 senior. Pernah mereka aibkan aku. (perempuan ja tau ).
Boleh dikatakan apa aku buat semua salah dimata mereka.

Pernah buku rujukan aku , kertas peperiksaan aku hilang tiba2. Masa hilang pula bila aku nak kena bawak esok ke sekolah. Lama. Puas aku cari.

Then jumpa ada dengan kawan2 aku. They take my things without my permission. But their things ? No one can borrow.

Nak pinjam pun tak bagi apatah nak ambik .Aku suka pinjam buku mereka sbb yalah mahal nampak full info. Senangla nak study spm .

Selama 5 tahun dekat asrama. Pelbagai kisah suram aku lalui. Aku digelar seperti haiwan la.

Ada antara mereka keluar asrama , tukar sekolah. Dengan alasan masing2. Tp sebenarnya mereka tak tahan melalui tekanan dari kawan2 seusia mereka. Who close to me become like that .

Because they think they rich , have power have everything. They treat me like that. One things ya kakak2 senior dan kawan2 aku yang treat aku macam ni .

Dunia ni roda .Kifarah tu ada. Tak jadi kat diri korang tapi one day akan berbalik pada keturunan korang semula .Aku tak kan maafkan korang sampai bila2 until you gais come and seek forgiveness.

Because of you all. I’m suffer From depression. im having insomnia. I’m having nightmares. I’m feel afraid to live in hostel.

I’m feel afraid if I’m meet new friends that younger than me. Korang tak kan pernah rasa dibayangi rasa sedih dan malu teramat. Korang tak kan pernah rasa Dihantui mimpi buruk 6 ke 7 kali seminggu .

Aku cakap tak diendahkan .Aku buat apa pun tak dilayan. Selfie pun only them .Tp aku buat muka x tahu malu join jugak mereka selfie ramai2 walaupun x diajak .

Aku nngis dlm hati. Muka senyum. Penat weh .They invited you to hang out but them ignore you.

Pernah cikgu jemput datang rumah .langsung tak diberitahu pada aku , tak diajak. Bila Cikgu tnya knpa tak datang.

Aku diam .Guru kelas aku baik Persis ibuku .Tp dia tidak tahu luka yg bersarang dihati aku .

Kawan2 kelas dan kawan2 asrama aku. Semua pandai2 , bab agama tip top , sukan selalu join. But hmmm.

Kesimpulannya.
Aku mnyesal tinggal di asrama dan bersekolah di situ.Aku bukan orang senang. Nak tukar sekolah Tp cuma sekolah tu ja ada .

I’m really suffer for the past 2 years ago. Jadi masa hari terakhir sekolah. Aku menangis kesyukuran kerana aku akhirnya bebas dari kisah duka ini .

Tetapi inilah kenangan pahit yang tak boleh aku lupakan.Masa aku susah cuma diri sendiri ja ada. Dan aku tak lupa moment2 tu.

Kawan2 asrama atau kawan2 sekolah aku tidak tahu nak maafkan mereka atau apa. Sebab mereka tak pernah minta maaf.

Zaman sekolah dan zaman asrama aku tak seindah kawan2 lain. Even kawan2 baik aku pun x tahu hal nih. Jadi apa2 alumini tidak aku hadirkan diri walau dijemput.

Anyone feel me?

– Fatimah