Tepat 3 pagi dgr org buat dekat dapur. Bangun esok semua orang tak mengaku buat air.

Hai semua. Saya Hazirah. Dulu Rumah atok sedarra (adik nenek) saya buat kerja kahwin iaitu anak perempuan mereka sepupu mak saya.

Nenek sedarra saya tempahlah sebuah homestay di taman tempat tinggal mereka supaya kami boleh stay kat sana sebab majlis nikah and bersanding hari yang lain.

Kami dari Johor hanya sebuah kereta je. Kami berlima. Aku, nenek, atok, makcik and anak makcik aku. Family aku tak pergi sebab abah aku dah saakit so akulah jadi wakil.

Nak dijadikan cerita malam tu aku tidur sorang je kat dalam bilik. Rumah tu ada 3 bilik. Bilik depan nenek uda (m0yang aku) neksu and anak neksu. Bilik tengah kami berlima. Bilik belakang atok sedara aku (adik nenek aku) bujang agi.

Tapi malam tu aku tidur sorang je dalam bilik tu. Atok nenek makcik aku and anak dia tidur lu