Bila Pampers Mertua Penuh Tahi Aku Nak Mandikan Dia Tapi Ini Pula Aku Terima

Saya nak ucapkan terima kasih kerana cerita ini disiarkan untuk tatapan pembaca. Saya baru berkahwin dengan jejaka idaman saya selama ini.

Ada dalam 6 bulan. Suami saya, Amin, adalah pegawai kerajaan. Saya masih ade mak dan ayah yang tinggal dimuar.

Selama saya kahwin, sementara menunggu rumah quarters, saya duduk dgn mak mertua saya. Mak mertua saya terkena angin ahmar lumpuh seluruh badan kecuali bahagian mukanya.Sebelum kahwin semua indah.

Kalau saya masak, yelah masakan kampung , saya dr kampung, masak asam pedas, lemak, kari, gulai, dan masakan kampung lain, sedikit tak dicubitnya.

Hanya pak mertua saya dan suami makan. Adik perempuan nye hanya eei, aku tak makan makanan ni. Dlm hati saya kata, Whaat?? Kalau mak mertua saya makan makanan adik perempuan amin masak, wlhal hari tu masak makanan yang sama dengan apa yang saya masak. Mak kata geli.

Saya hanya beristighfar.Pernah satu hari, saya nak mandikan mak mertua saya sebab adik perempuan amin keluar, mak herdik saya.

Jam 6 sehingga 12 tengah malam saya bertukang sebagai suri rumah sepenuh masa, adik perempuan die ke dapur hanya untuk masak makanan dia dan mak sahaja. Selebihnya goyang kaki dengan mak mertua saya di depan tv.

Bila saya pegang phone dikatanya saya pemalas, biawak hidup dan macamĀ² lagi.Bila suami saya utarakan nak balik muar rumah saya, mam mertua saya marah. Kerana kosĀ² nak kesana banyak pakai duit.

Wait2, i said to my mak mertua, mak, nor tak pakai duit amin pon nak balik, nor pakai duit nor. Saya pulak diherdiknya sehinggan amin bertengkar dgn mak.

Dia kuat cemburu. Eventhough saya keluar dgn kawan perempuan pon tak diberinya. Dia kata, kawan perempuan saya bersubahat utk sya duakan dia.

allahu, macam tu sekali die tak percayakan saya. Padahal saya da kahwin dgn dia. Maaflah reader semua, saya minta pendapat.

Ape perlu saya buat? Nak pindah, tunggu quarter dalam 2 bulan kelulusan. Pendapat yang saya inginkan adalah, bagaimana nak berhadapan dengan mak dan adik perempuan husband saya.