Saya ketika tu umur 20 tahun. Masih muda lagi masa tu. Masih tercari-cari haluan dan tujuan hidup.

Jom ikuti kisah saya. Jangan lupa komen dan shate agar dapat beri semangat kepada saya dan memberi manfaat kepada semua. Pada mulanya saya tak tahu nak start dari mana. Tapi tak apalah saya cuba. Kisah ni benar.. betul-betul terjadi. Pada diri saya. Terlebih dahulu maafkan saya kalau kisah saya ni buat pembaca marah.

Saya ketika tu baru dalam linkungan 20 tahun. Masih muda masa tu. Masih mencari haluan dan tujuan hidup. Masih lagi terlalu hayal dengan dunia. Lalai dengan keseronokan. Perkenalan kami singkat. Asalnya jumpa untuk di interview kerja di cafe dia. Interview kat kedai mamak. Ape je yg saya bawak. Bawak diri je la. Datang dengan kawan. Kawan yang kenalkan kami.

Kami betukar no phone, sebab nak uruskan pasal resume. Habis sampai situ je perjumpaan kami. Saya teruskan hidup macam biasa. Diri saya yang kaki mbuk, apa yang boleh saya ingat.

Saya emailakan terus lepas panggilan tamat. Lepas tu. Hingga lah 1 hari dia ajak saya keluar. Saya okey. Kami keluar. Mula2 pergi makan. Lepas tu pergi kelab malam. Saya okey je. Sebab setiap malam pun masa dulu kehidupan saya di kelab malam.

Hanya kerana mbuk pengakhiran nya di situ. Hubungan kami berlarutan sehingga hari ni. Banyak susah senang sama2. Banyak sedih duka, tawa riang. Saya tak pernah minta nak jadi mcm ni. Salah saya sebab saya tau saya ada peluang untuk elak. Tapi saya tak elak.

Saya ikutkan naf su dan teruskan. Saya tak fikir hati seorang wanita tengah terluka. Sejujurnya rasa yang dulu nya tak ada makin hari makin ada, makin becambah. Hidup kami selama ini dah macam suami isteri. Isteri dia tahu, tapi mungkin buat tak tahu. Pernah sekali call saya.

Anak2 dia dah saya anggap seperti anak sendiri. Pernah berjumpa, pernah belikan macam2. Entahlah. Akhir2 ni dia lain. Jawab call sorok2. Reply whatsapp sorok2. Instict tu datang. Lain sangat rasa. Sampai lah semalam 28 th9 Sept 2018.

Sebab pada awal perkenalan dulu pun saya banyak kali jugak curang, kantoi. Saya cuma tak boleh nak accept sebab sebulan yang lepas saya dalam ward sebab dia (sebab apa? Maaf terlalu peribadi untuk di beritahu). Dan hari ni saya nampak conversation tu. Atas alasan tu saya mengamuk.

Dia mengamuk. Marah. Jumpa lelaki tu. Act macam terlalu sayang dan tak boleh lepaskan saya. At the end. Dia sendiri yang buat macam ni. Siap cakap sampai last bulan ni je text perempuan tu. Punca mesra2 dalam conversation sebab perempuan ni baik sebab bagi pinjam duit kat dia. Hallo..

Bukan nak bangga, tapi saya tak tau lah ape yang saya rasa sekarang ni. Saya tak benci dia ataupun perempuan tu. Tapi diri saya sendiri. Saya benci diri sendiri. Kenapa saya tak kuat untuk lari. Kenapa saya tak boleh nak lepaskan semua ni.

Kenapa hati saya mcm ni. Kenapa semua nya susah untuk saya. Sumpah saya benci keadaan macam ni, keadaan diri sendiri. Sekarang saya still kat kedudukan ni.

Kepada semua yang dha baca harap dapan komen dan share agar memberi manfaat kepada semua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *